BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 14, 2010

PUASA

hari ni aku terlambat skit bangun puasa.selalu bangun kul 4.30.ari ni bangun kul 5.00.tapi sempat lagi nak sahur.aku makan cepat2 lepas tu terus tengok tv jap.kul 5.30 ada cerita ulangan qalesya.aku pun kira suka gak tengok la.cerita dia boleh tahan gak.ok tu je la untuk ari ni.bye

Tuesday, August 10, 2010

Hari Ini Dan Semalam

hari ini aku bersiap ke sekolah pada pukul 6.30 pagi.maklum lah nak sembahyang dan macam macam lagi.walaupun siap awal tapi aku terlambat sikit ke sekolah.nasib cikgu tak nampak,kalau tidak mampus aku kene marah.tambahan ngan cikgu disiplin dan guru yang palin garang kat sekolah.nasib baik hari itu dia tak datang.jadi save la aku.lepas tu aku belajar sains,cikgu suruh aku bukak makmal komputer.aku pun cepat menuju ke sana.tiba di sana aku tersempak dengan seorang guru.aku memberi salam.cikgu itu membalas salamku.lepas selesai,tiba2 rakan sekelasku datang ke sana atas arahan oleh guru sains.rupanya cikgu ingin menayangkan cd sains menggunakan lcd.lepas itu ,cikgu membenarkan kami menggunakan komputer.aku cepat mencapai komputer yang paling best sekali.baru lima minit main,masa sudah tamat.aku pun menuju ke kelas untuk belajar mata pelajaran seterusnya iaiti bahasa melayu.aku ditugaskan menyimpan kertas didik yang berada di dalam surat khabar.lepas sejam belajar,kami dibenarkan rehat buat 20 minit.mata pelajaran bi adalah subjek yang menyeronokkan juga,tapi boring sikit je.selepas setengah jam ,tibalah subjek yang paling aku takuti iaitu math.bukan takut terhadap soalan tetapi takut terhadap cikgunya.tapi apa boleh buat belajar je lah.kami diberi ujian oleh cikgu tersebut.selepas siap,cikgu menyuruh kami untuk menghantar kertas itu kerana dia hendak menyemak.salah dua kali ngan 3 jadi=6.jadi 6 kali aku kena rotan.rotannya tak lah sakit sangat boleh tahan la gak.pedih sikit je.lepas math agama lak .agama ustaz menyuruh kami untuk menghafal beberapa surah untuk tujuan hafazan.aku menghafal dengan penuh teliti.kawanku yang duduk di sebelahku juga menghafal surah tersebut.tepat jam12.50.kami dibenarkan rehat buat 10 minit.jadilah.selepas itu ada kelas bi pulak.maklumlah calon upsr 2010.macam ni lah.ni je cerita hari ini bye2.esok apa lak

CHICKEN LITTLE 1

                                                                                                                

video

CHORAL SPEAKING

hari sabtu lalu, ada persembahan choral speaking sempena hari pemakanan di greentown mall,ipoh.Hari tu sekolah aku sorang je yang ada handset.surf internet. tambahan kat situ ada wireless.lagi la best ,boleh search free je.bila cabutan bertuah,nombor kawan aku kene,aku tak dapat sedihnya.hadiah dia boleh kurang besar la gak.kat situ ada jugak pertandingan macam2.aku pergi kat pameran kesihatan dan melihat pelbagai poster tentang pemakanan.aku tengok satu2 poster tu.bila pukul 12.00,tiba masanya untuk membuat persembahan.gugup tu adalah sikit.tak banyak pun.lepas turun je dari pentas,terus balik kerana arahan cikgu tak boleh la nak melawan.baru je fikir nak shopping jap.pada pagi tu saja berlakon nak ke tandas sebenarnya nak melawat kedai2 yang berada di situ.kawan aku bawak psp.aku punya tertinggal kat rumah.aku tengok dia main cam best je.kami menaiki bas kesihatan.abang kat dalam bas tu bukak lagu wali band lak.aku kurang minat ngan wali band.tapi apakan daya,tengok je la.kawanku menyanyi di dalam bas,kalau sedap takpe gak.ramai gak kawan aku nak bluetooth lagu  ngan aku,maklumlah handset aku ada banyak lagu rasanya 400-500 tak pasti.bila sampai je kat sekolah,aku mencapai beg yang tertinggal di sekolah lalu terus pulang.macam tulah ceritanya.bye2
tengok gambar ni handsome tak

Monday, August 9, 2010

AKU DAN TEMANKU

Hari ini aku dan temanku telah pergi ke pusat sumber sekolah.Dengan tidak semena2nya aku terlewat untuk ke tapak perhimpunan.Aku juga adalah salah seorang pengawas sekolah di sekolah tersebut.akhirnya aku berjaya melepaskan diri dengan alasan sakit perut.dua lagi kawanku ditahan oleh ketua pengawas.Aku hanya duduk diam seperti tidak tahu apa2.aku berasa kasihan dan terus backup diorang.diorang pun terlepas.diorang meminta berbanyak terima kasih.Aku  menyambut terima kasihnya dengan hanya tersenyum.Hari itu adalah hari yang paling nak kata malang tak jugak,nak kata best tak jugak so medium la.Bye2.Sayonara
My favourite cartoon